...

Разходка с деца около София в зоокът “Алис” в Лесковец

Днес ще Ви запознаем с едно местенце близо до София, където детето Ви може да прекара един незабравим празник, 1-ви юни, а вие покрай него също да се насладите на всички тези емоции. Нека повървим до зоокът Алис.

Къде се намира зоокът “Алис”?

Зоокът Алис, последно време по-известен като зоокът Лесковец, се намира на около 42 км. от София и само на 14 км. от град Перник. Точната локация може да видите тук. Пред входа на зоокъта има паркинг.

Какво Ви очаква в зоокът “Лесковец”?

Зоокътът съществува от 2019г., а името му идва от внучката на основателя, която се казва Алис. От тогава мястото радва хора от цяла България, които желаят да се срещнат и да си поиграят с животинките. Повечето от тях не са затворени в клетки и се разхождат напълно свободно.

В първата част на зоокът Алис може да видите черни и бели лебеди, гъски, фазани, патици и други. Около тях, но в клетки, има зайци и дори кенгуру албинос.

Преминаваме към втората част на зоокъта. Тук няма как да не започнем с най-фотогеничните животни – алпака. Те са изключително дружелюбни и много красиви. От скоро в парка има бебе алпака – казва се Софи. 🙂

Други интересни животинки в зоокъта са планинските козички, които пъргаво подскачат около алпаките и вас. Случва се и да спят понякога. 😀

Има и други животни, разбира се – доста любопитно ему, лопатари, муфлони, пауни, разхождащи се около останалите животни, лами, а дори и магаренца.

В зоокъта също има детски кът с няколко пързалки, люлки и къщички с играчки, както и пейки и маси. Има и заведение, където може да хапнете. Работното време e от сряда до неделя от 10:00 до 17:00. Билетите са на цена от 10 лв. за възрастен и 5 лв. за деца.

А ти посещавал ли си зоокът “Алис” в Лесковец?

Може да споделиш твоите впечатления като коментар по-долу.

Върви ти се още?

Разгледай останалите ни дестинации в блога. А за да не пропуснеш нито едно приключение, може да ни последваш в Instagram, Facebook и Youtube.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.